Отбелязват се 78 години от бомбандировката над Хирошима в Япония. На

...
Отбелязват се 78 години от бомбандировката над Хирошима в Япония. На
Коментари Харесай

Историческа годишнина! 78 години от бомбандировката над Хирошима

Отбелязват се 78 години от бомбандировката над Хирошима в Япония. На 6-и август 1945 година, в 8.15 часа сутринта, Съединените щати употребяват за първи път в историята атомна бомба, която пускат над града.

Преките жертви са над 140 000, още 74 000 умират след втория удар – по град Нагасаки. Години са нужни на страната, с цел да се възвърне от последствията. За втора поредна година Япония не кани на възпоменателните събития представители на Русия и Беларус поради войната в Украйна. А министър председателят на Япония прикани международните водачи за здрав разсъдък и свят без нуклеарни оръжия.
-->
" Пътят към тази цел става все по-труден поради засилващите се различия в интернационалната общественост за нуклеарното разоръжаване и нуклеарната опасност от страна на Русия ", акцентира японският министър председател Фумио Кишида.

„ Лидерите по целия свят би трябвало да се изправят пред обстоятелството, че теорията за нуклеарното въздържане е безумна. И че е належащо бързо да се подхващат съответни опити, които да ни изведат от тази тежка действителност към един по-добър свят ”, акцентира и кметът на Хирошима Кацуми Мацуи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР